Wat geloven we..?

Bijbel in Gewone Taal Standaardeditie en Huisbijbel - kopie(1)Wij geloven dat de Bijbel het boek van God is. De Bijbel bestaat uit twee delen.

  • Het oude testament beschrijft de periode voor de geboorte van Jezus.
  • Het nieuwe testament beschrijft de periode na Jezus’ geboorte. De Bijbel is voor ons christenen het belangrijkste boek en dat is de reden waarom wij de Bijbel lezen.

Door de Bijbel te lezen kunnen we leren wie God is en hoe we voor hem kunnen leven en wat Hij voor ons heeft gedaan! Het boek bestaat al ruim 1700 jaar, maar de inhoud is zo actueel dat het ons helpt in ons dagelijks leven: wat zou God willen dat ik doe?

God staat aan het begin van alles. Hij heeft alles met liefde gemaakt, de hemel en de aarde en ook alle mensen die er op wonen. Hij zorgt voor deze wereld. Wij geloven dat het de bedoeling is, dat mensen in relatie met God leven. Als wij niet in relatie met God leven, missen wij ons doel. Na de schepping ging het mis, de mens verbrak deze relatie met alle gevolgen van dien. Dat noemen we zonde.

God heeft gezorgd dat deze relatie tussen hem en de mens weer goed kwam!

In de Bijbel wordt op drie manieren gesproken over God.

  • God als vader. Hij heeft alles gemaakt en is betrouwbaar en machtig.
  • God als zoon, Jezus Christus. Hij kwam naar de aarde om de mensen Gods liefde te laten zien en om de relatie tussen God en mensen weer goed te maken
  • God als Heilige Geest. Door hem komt God heel dichtbij en woont hij in ons mensen. Hij leidt en kleurt ons leven

God is veelzijdig en gericht op mensen: liefdevoller en intiemer kan niet! Vanaf het begin van de schepping wilde God een relatie met mensen. Zelfs toen het mis ging, bleef hij mensen opzoeken. Wonderlijk dat wij mensen toch allemaal belangrijk zijn voor hem. Jezus kwam tijdens zijn leven op voor de zwakke en zieke mensen. Iedereen is waardevol voor God, ook jij!

Als wij zo waardevol zijn voor God, heeft dat als het goed is ook effect op onze kijk op andere mensen. Jezus vraagt aan ons om onze medemens lief te hebben: wie dit in de praktijk brengt ontdekt dat er meer glans komt in het leven.