Info voor gasten

Kerkdiensten.

Tot op heden heeft de gemeente De Lichtbron het advies van de CIO steeds gevolgd en zal dit meestal blijven doen.

De regering kondigde in de laatste persconferentie aan dat alle beperkende maatregelen rondom corona voor de samenleving beëindigd zullen worden. Dit betekent dat de kerkdiensten weer toegankelijker zullen worden en dat het gemeentelijke leven weer zijn weg kan gaan vinden.

De onderlinge afstand van 1,5 meter waaraan wij inmiddels bijna gewend zijn geraakt, is niet langer voorgeschreven. Mondkapjes hoeven niet langer meer gedragen te worden.

Zorgvuldig blijven

Het beëindigen van de beperkingen (dat komende zondag al ingaat), betekent echter niet dat corona voorbij is. Het aantal besmettingen is nog steeds erg hoog. Daarom is het goed om zorgvuldig om te gaan met elkaars gezondheid. Dat doe je door een aantal basisregels  in acht te nemen:

  • was geregeld je handen;
  • geef elkaar niet de hand;
  • blijf thuis bij gezondheidsklachten.

Kwetsbare mensen

Wij kunnen ons voorstellen dat het beëindigen van de beperkingen voor sommigen onder ons erg snel gaat. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat je een kwetsbare gezondheid hebt, of omdat je omgaat met mensen met een kwetsbare gezondheid. Wij willen voor deze groep ook ruimte en veiligheid bieden. Er liggen daarom in hal van de kerk kaartjes klaar waarmee je op vriendelijke manier ruimte naast je zitplaats kunt reserveren. Deze kaartjes komen in de plaats van de A4-vellen met daarop het rode kruis dat door sommigen als erg onvriendelijk werd ervaren.

Op deze manier willen wij rekening met elkaar gaan houden.

Tot slot

Wij zijn dankbaar dat er weer de mogelijkheid is, om vorm te geven aan het gemeenteleven door elkaar te ontmoeten in de eredienst. Wij bidden om Gods zegen om bij de ruimte die er weer is, samen te gaan bouwen aan Zijn gemeente.